Бюджетната служба на Конгреса обяви прогноза, че икономическият растеж и

...
 
Бюджетната служба на Конгреса обяви прогноза, че икономическият растеж и
Коментари Харесай

 4,7 процента безработица в САЩ през 2024 година

 

Бюджетната работа на Конгреса разгласи прогноза, че икономическият напредък и растежът на работните места в Съединени американски щати от началото на настоящата година са по-силни от плануваните през февруари, само че обновената прогноза планува намаляване на някои елементи на стопанската система до 2024 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Много икономисти и вложители останаха сюрпризирани, откакто повишението на лихвите на Управлението за федерален запас, предопределено за битка с високата инфлация, не докара до всеобщи уволнения и криза. Вместо това растежът и наемането на личен състав останаха относително постоянни.

Бюджетната работа уточни, че чака лихвите да продължат да се покачват, както и по-бавен напредък на брутния вътрешен артикул до края на тази година и безработица, която да доближи 4,7 % към края на 2024 година.

През февруари ведомството предвижда, че равнището на безработица ще скочи до 5,1 % по отношение на сегашните 3,6 %. Сега службата предвижда, че безработица ще приключи годината почти на равнище 4,1 %.

Очаква се потребителските разноски да се свият по-късно тази година, а присъединяване в работната мощ да намалее, защото работодателите се нуждаят от по-малко служащи.

Очаква се инфлацията да се забави поради дейностите на УФР за усмиряване на повишаването на цените, които през юни се покачиха с най-високия годишен ритъм от четири десетилетия насам.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР